Fremmed i ett år

Fremmed i ett år

Godt nytt år!

Januar '17Posted by Heidi Biseth Sun, January 01, 2017 09:27:14
De siste tre ukene av 2016 har blitt tilbrakt i Norge og Drammen - med flott utsikt over Drammen om kvelden fra stua vår (litt uskarpt, men dog...)Det har vært utrolig godt å være sammen med familie, venner og norske kolleger igjen. Jeg har tenkt mye på hvor heldig jeg er som faktisk kan reise hjem, hjem til et land jeg forstår, hvor jeg kan de sosiale kodene, behersker språket og er velkommen. Det må i perioder være veldig tungt som fremmed i et land - uten mulighet for å reise hjem. Enklere blir det ikke dersom språket er vanskelig å lære, begrenset med sosiale relasjoner og man opplever et kaldt og fiendtlig miljø. Dette tenker jeg mye på når jeg ser en del av diskusjonene som foregår i (sosiale) media.

På den annen side har perioden hjemme gitt meg bekreftelse på hvor priviligert jeg er som har fått mulighet til å være "fremmed" for et år, et år fylt med tid til forskning og skriving. Aldri tidligere har jeg hatt en fulltids stilling med FoU. Oh, bliss! Så da utnyttes de siste dagene i Norge til fulle før jeg setter meg på flyet tilbake til Hiroshima hvor jeg effektivt jobber med forskningen/skrivingen min. I tillegg må jeg anstrenge meg ytterligere for å utvide mitt sosiale nettverk i Hiroshima og lære enda mer om hvordan det er å være fremmed i et land. Måtte 2017 bli et fredelig, lærerikt og produktivt år for oss alle! Kampai!!  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.