Fremmed i ett år

Fremmed i ett år

Å holde seg varm

Januar '17Posted by Heidi Biseth Mon, January 09, 2017 02:41:36
Det er ikke like kaldt i lille Saijo (i Øst-Hiroshima) som i Drammen, MEN boligene er virkelig ikke isolerte. Seriøst! Gradestokken kan krype over i den blå delen, men ikke isolerglass eller isolasjon i vegger - puh! Kjenner jeg savner den varme vedovnen hjemme..... Japanere har likevel sine triks - her er ett av dem:
Bord med dyne rundt hele veien.... Så fancy leilighet har ikke jeg, men har en parafinovn for å redusere strømforbruket. Den varmer godt, men det er selvfølgelig kun når den står på. Med en gang den slås av, dropper temperaturen til godt under komfortemperatur inne. Ullsokker, lag på lag med klær, skjerf, teppe (ja, innendørs!) - og litt strøm for at fingrene ikke skal fryse på tastaturet. Toppet med en kanne varm te, samt knekkebrød med brunost (kom akkurat inn døra i min savnede koffert).

Jeg sliter virkelig med å forstå den japanske logikken med så dårlig isolerte boliger. Vi må selvfølgelig slå av lys i rom vi ikke er i - for å spare strøm. Men den enorme mengden strøm som går med til å kjøle i sommerhalvåret og varme i vintermånedene er et ikke-tema. Ja, ja, hva skal en stakkars fremmed si?

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.