Fremmed i ett år

Fremmed i ett år

Kommunikasjon

Januar '17Posted by Heidi Biseth Fri, January 20, 2017 05:02:36
Jeg trodde det i all hovedsak var mine manglende japanskkunnskaper som skapte trøbbel i kommunikasjonen! Og selvfølgelig at jeg sliter med de sosiale kodene....Så kom jeg over en veldig morsom artikkel i Japan Times fra november. Forfatteren hevder at japanere i uminnelige tider har hatt problemer med kommunikasjon, ikke bare med gaikokujin (fremmede), men også med hverandre. Det eksisterer en nasjonal myte, ishindenshin, om at alle japanere forstår hverandre uten å si noenting..... Muligens fungerer det godt (nok) innad i Japan, men det innebærer at det tar lang tid før en samtale kommer i gang og at beslutninger fattes. Det skal visst følge med store sosiale utfordringer, spesielt for menn. Takuma (43) hevder at manglende kommunikative ferdigheter fører til at han ikke kan bli venn med fremmede eller med kvinner. Dermed går han på engelsk kurs og kurs som skal gjøre ham mer attraktivt på ekteskapsmarkedet - med mål om å kunne gifte seg når han blir 45.

House of Cards på Netflix skal visst være en stor hit, ansett som et sted man kan hente ideer og inspirasjon til å bli bedre på kommunikasjon. Kanskje må jeg pløye meg gjennom alle sesongene en gang til for å kunne kommunisere bedre med japanere? smiley  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.