Fremmed i ett år

Fremmed i ett år

Nå er det vår!

Februar '17Posted by Heidi Biseth Sun, February 05, 2017 03:38:56
...offisielt i hvert fall. Temperaturen om natta lurker rundt 0 grader. Dersom det er sol, kan det likevel bli riktig godt i solveggen på balkongen min midt på dagen.

I Japan, som i så mange andre land, avsluttes og påbegynnes årstider på bestemte datoer. For eksempel er det sommer fra 1. juli til 15. august. Punktum. Det kan godt være rundt 30 grader både før og etter, men det er likevel ikke i sommer. Slik er det også med vinteren. Jeg er litt usikker på når den begynte, men siste vinterdag var i hvertfall på fredag (3. februar). Min kollega, professor Higuchi, svingte innom kontoret mitt på fredag for å fortelle litt om Setsubun, siste vinterdag. På tradisjonelt vis renses hjemmet for onde ånder ved at barna kaster tørre bønner/erter på åndene (selv om de ikke er synlige) - samtidig som de skriker så høyt de kan (!) - ikke vanlig blant japanere....
Og første vårdag (i går) var en strålende lørdag. Et par timer tilbrakt på balkongen min i solveggen med lydbok og strikketøy. Herlig med vår - en fordel med å bo i et fremmed land som har litt mildere klima enn hjemme :-) God vår ønskes fra Saijo, Higashihiroshima!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.