Fremmed i ett år

Fremmed i ett år

Valentine's Day

Februar '17Posted by Heidi Biseth Wed, February 15, 2017 02:49:09
Nå har jeg aldri vært opptatt av "slike" dager, men jeg trodde i hvert fall at jeg hadde en oversikt over hva dette handler om: at kjærestepar viser hverandre spesiell oppmerksomhet, spiser en god middag sammen, blomster osv. Min kjære er ikke her så dette var altså irrelevant, tenkte jeg. Så feil kunne jeg ta!

I Japan viser man både venner, kolleger og kjæreste oppmerksomhet....med sjokolade
som vanlig nydelig pakket inn. "Giri-choko" har ingen romantiske undertoner og gis til mannlige kolleger/venner, "Tomo-choko" til kvinnelige. Jeg fikk sjokolade fra seks kolleger, men hadde selv ikke kjøpt inn noe. Kulturell bommert! Vel, det er en mulighet for å gjøre opp for dette. En måned senere, 14. mars er det White Day. Da må jeg gi sjokolade til de jeg fikk Tomo-choko fra 14. februar. Selv om jeg ikke er i Japan på det tidspunktet, skal jeg sørge for innkjøp av deilig norsk sjokolade. Det kan nok ikke matche nydelig japansk innpakking, men litt småkonfekt kan jeg nok få tak i. Kulturelle koder siver sakte inn hos Biseth..og jeg lærer gjennom å feile.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.